Isporuka svim kurirskim službama
Isporuka u roku od 24h*
Sigurna kupovina
Korisnička podrška

Najviše bodova za kvalitet peglane kobasice ove godine dobio Ninoslav Stojadinović

Najviše bodova za kvalitet peglane kobasice ove godine dobio Ninoslav Stojadinović

31. JANUAR 2021. 11:57 DRUŠTVOPirot Plus Online

 

Deveti Sajam pirotske peglane kobasice ove godine nije održan na tradicionalan način zbog epidemiološke situacije. Međutim, organizatori su odlučili da žiri oceni kvalitet peglane svih proizvođača koji su se prijavili, a zainteresovani kupci mogu da se informišu o proizvođačima i da kupe proizvod na sajtu pirotskapeglana.rs.

 

 

Juče je u prostorijama Ekonomske škole petočlani žiri ocenjivao kvalitet peglane kobasice. Ove godine učestvovalo je više od 20 proizvođača, a najviše bodova dobio je proizvođač Ninoslav Stojadinović.

 

 

Stojadinović je sa svojom ekipom učesnik svih dosadašnjih sajmova pirotske peglane kobasice i uvek je, kako nam je rekao, u prvih 10 prema ocenama žirija, a 2017. godine bio je na trećem mestu.

 

 

Ocena žirija, koji sada već predstavlja jedan uigrani tim, mi puno znači jer su oni i ove godine kao i do sada pokazali svoju kompetentnost.  Osim zadovoljnih kupaca ocena žirija je nešto najvažnije za nas proizvođače, rekao je Stojadinović za portal Plus onlajn.

 

 

Kada je priprema ovog jedinstvenog proizvoda u pitanju Stojadinović ističe da svi iz godine u godinu streme za što boljim kvalitetom kobasice, a on je, kako kaže, ove godine sam imao sreću da, pre svega, obezbedi kvalitetno meso, ali ga je i vreme poslužilo tokom sušenja. Pored kvalitetnog mesa i creva za punjenje, potrebno je pažljivo odabrati i dobre začine, a najbitniji je beli luk i ljuta paprika, “reckava”, naglašava Stojadinović.  

 

 

Količine koje se izradjuju u mojoj radionici su svake godine sve veće, a nakon završetka elaborata o zaštiti geografskog porekla ja i moja porodica planiramo da se ozbiljnije posvetimo proizvodnji. Osećamo se nekako obaveznim prema našim kupcima i prema svima koji su učestvovali u izradi elaborata, istakao je Stojadinović.

 

 

Inače, Ninoslav Stojadinović je već pet godina unazad, sa predsednikom Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice Marijanom Savićem i izlagačem Daliborom Kostićem, u sastavu jedinstvene prvostepene komisije koja obavlja degustaciju i ocenjivanje svih prijavljenih učesnika za sajam i odlučuje ko će na sajmu učestvovati. Kao prvostepena komisija oni su odgovorni za kontrolu uputrebe markica sa QR kodom, koja se nalazi na svakoj kobasici koja je odobrena od strane Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.

 

 

*Foto: Vladan Ristić i lična arhiva Stojadinovića

Polja označena sa * su obavezna.

Pročitao sam i shvatio Politiku privatnosti.